Igår stoppade jag lite lax i ugnen med en pressad lime över och lite salt och rosépeppar. Det tog längre tid att förbereda riset. Och så gjorde jag en snabb vitvinssås. Smaskigt som bara den. Och enkelt.
Men idag...
Fingrarna luktar lax. Vad är grejen med laxar? Vad är det som gör att de tycker att det är så förbannat roligt att sprida sin lukt? Det finns ingen tvål i världen som rår på laxdoft.
Argument Destroyed
11 år sedan
8 kommentarer:
Jag tror det är tillsatser!
Det gäller att hitta något som neutraliserar lukten eller luktar mer/värre. Därav uttrycket "lägga lök på laxen"?
Jag håller med Oskar. Ös på med massa lök som dödar laxdoften. Lökdoft finns det ju lösningar till att få bort.
Finns en tvål som palmoliv har som dödar de flesta dofter... Ska kolla vad den heter och återkomma ;-)
Mats har också "dofter" som dödar det mesta... Främst dagen efter kvällen före.
en sån där liten metalltvål funkar faktiskt på både fisk- och vitlöksluktande händer. Jag fick nån i present men har sett dem på Designtorget och Duka, bland annat. Man tvättar sig liksom med den i kallt vatten och så försvinner lukten. Jag lovar! Man känner sig lite fånig när man tvättar sig med låtsastvål, men såna smällar får man ta.
Jag får testa metalltvålen då. Ska bli spännande.
Förresten hade jag lök i såsen. Inte på laxen.
Skicka en kommentar