måndag 23 mars 2009

Någon som vet?

Jag är för slö för att leta själv - är det någon som vet om det finns något fiffigt verktyg där man kan skriva in sin Blogger-URL och sen få hela bloggen nersparad som en snygg PDF med alla bilder och kommentarer?

Det skulle vara kul läsning när man har tråkigt någon gång och inte har tillgång till nätet.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det vill jag också veta.

Kristian sa...

htm2pdf är en sida där man kan skriva in en url och få den sparad som pdf. Det går inte att sätta "djup" utan det är bara huvudsidan som sparas.

Är man inte så noga med att det är just en pdf så kan man använda sig av HTTrack som skapar en offlinekopia av en webbsida. Med filter kan man lätt skapa en kopia av tex sin blogg. En annan fördel är att man inte behöver göra en helt ny kopia när man gjort ett nytt inlägg, utan programmet utökar den kopia man redan har med de förändringar som skett. Tar mer plats än en pdf, men har andra fördelar istället.
Programmet har ännu inte fullt stöd för Vista, utan där måste man stänga av UAC för att det ska fungera. Och jag har själv precis börjat använda det, så det kanske inte är så superbra som jag fått det att låta... :-)

Jesper Karlqvist sa...

Tack för tipsen Kristian. Jag får se om jag bygger ett eget verktyg så att jag kan få det som jag vill. Isåfall lovar jag att de som så önskar också ska få glädje av det.

Jesper Karlqvist sa...

Jag har börjat programmera ett verktyg som fixar det. Det funkar på alla Blogger-bloggar (som jag testat hittills).

Men jag har inte köpt in PDF-komponenten än, alltså är det fula vattenmärken på varje sida.

Plus att jag precis börjat programmera det, så utseendemässigt är det långt ifrån klart, plus att jag låst det till de 10 senaste inläggen under utvecklingen:

http://www.kartguiden.com/bloggerrip